top of page

רגע לפני שבת: חוכמת העקבים

  • 2 באוג׳ 2018
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 21 במרץ

בעיצומה של הכנת הרצאה ליום ראשון, אני במצב רוח פילוסופי-משהו. תזרמו אתי J

מחזור "שירי סוף הדרך" של לאה גולדברג תמיד מרגש אותי. יש משהו מאד מנחם ומכיל במעגל המתפתח והמחזורי שבאמצעותם מתוארת בו ההליכה בדרך. המעגל הזה הוא של זמן ומרחב, במהלכם מתרחשים תהליכים מורכבים של עשייה, צמיחה ובעיקר שינוי. באופן לא מפתיע, קשורים לראשיהם שלושה כתרים: אורך, קושי, ויופי, וכולם נלמדים באמצעות הזיכרון שמייצרת ההליכה עצמה.

"והיה עקב תשמעון." לשמוע מתוך שירת העקבים של עצמנו. כי יותר משאנו הולכים בעקבותיהם של אחרים – בעקבות חכמים, בעקבות ענקים, בעקבות אנשים שהם מודלים לחיקוי – אנחנו הולכים בעקבות עצמנו – בעקבות התפיסות שלנו, בעקבות החשיבה והידע שצברנו, בעקבות הלב המתרגש לנו בחזה. וכשהעקבים שלנו עושים את תפקידם נאמנה, הם המרכז שאליו מוליכים וממנו יוצאים השבילים השונים. הם אלה שאנו דשים בהם בדרכי העפר של חיינו, המאובקים והנוצצים כאחד. מתיקות הדרך ויופייה שמורים לאלה שלא חוששים מאורכה, מקשייה, ויוצאים לדוש אותה בעקביהם.

אפשר לצטט את קהלת, אבל רגע לפני פרשת "עקב", אני בוחרת במקבילה הנשית המודרנית שלו, לאה גולדברג, כדי לזכור שמנין הימים יקר, כל יום הוא אחרון, כל יום הוא ראשון, ובכל יום מחדש ראוי לזכור את החלק האחרון במחזור הזה שלה:

לַמֵּד אֶת שִׂפְתוֹתַי בְּרָכָה וְשִׁיר הַלֵּל בְּהִתְחַדֵּשׁ זְמַנְּךָ עִם בֹּקֶר וְעִם לֵיל, לְבַל יִהְיֶה יוֹמִי הַיּוֹם כִּתְמוֹל שִׁלְשׁוֹם. לְבַל יִהְיֶה עָלַי יוֹמִי הֶרְגֵּל. (שירי סוף הדרך, לאה גולדברג)

שבת שלום!


פוסטים אחרונים

הצג הכול
אשריי, כופרת אני: ארבע מחשבות

1. לריקוד "בשלטון הכופרים אנו לא מאמינים" צריכה להיות רק תשובה אחת: אנחנו הכופרים לא מאמינים גם בכם ולכן מתנתקים מכם. בכל היבט. לא ניתן לכם תקציבים, לא נממן את החינוך שלכם, לא נבנה ולא ניתן לכם תשתיות

 
 
 
מילים בקטנה: אומרים שערב חג

אומרים שערב חג. עוד מעט יבואו הילדים, הנכדים, בני משפחה. קישוטי הסוכה שיצרו הקטנים כבר לפני שבוע עדיין מתנופפים בצבעוניותם, משרים תחושה שיכלה להיות כמעט עליזה. השולחן ערוך, האוכל כבר כמעט מוכן. מנות ש

 
 
 
רגע לפני שבת: יום הנשים

דברים שאמרתי באירוע לעובדות ועובדי מכון דוידסון, לרגל יום הנשים הבינלאומי - שחל ממש היום: "יום האשה". שר חינוך ישראלי אחד – לא הנוכחי - אמר פעם שאם רוצים להרוג טיפול ברעיון, הדרך הטובה ביותר היא להקד

 
 
 

תגובות


bottom of page